RegioBank opent balies in winkels van Spar

UTRECHT - RegioBank, onderdeel van de Utrechtse SNS Bank, gaat een serviceloket met pinautomaat openen in de buurtsupers van Spar en Attent. Op dit moment is het nog onduidelijk of er snel een pinautomaat in de winkels in de regio Utrecht komt.
"Heel vaak zijn wij nog de enige winkel in een dorp en dan is het handig om allerlei services toe te voegen", zegt Sjaak Kranendonk, algemeen directeur Spar tegen RTV Utrecht. "Een pinautomaat dus, maar ook diensten van PostNL, een stomerij, schoenmakerij, het kunnen afhalen van herhalingsrecepten en misschien ook een spreekuur van een zorgverzekeraar."
Voorlopig gaat het om een proef, zegt Kranendonk: "De nood lijkt hoog in sommige kernen, maar we moeten wel nuchter zijn. Mensen willen vaak graag zo'n voorziening, maar dan moet er ook gebruik van worden gemaakt." Hij benadrukt dat de pinautomaat de bank en de Spar niets oplevert. Hij hoopt dat gemeentes en andere ondernemers willen bijdragen in de kosten.

ADVISEUR

Regiobank maakte eerder bekend dat er naast winkels ook gedacht wordt aan pinautomaten in gemeentekantoren en bibliotheken. Tijdens de proef in de buurtsupers wordt minimaal één dagdeel in de week een servicebalie ook bemand door een adviseur van RegioBank.
In veel kleine kernen in de regio zijn afgelopen jaren de supermarkt en het pinautomaat verdwenen. Zo klaagden inwoners van onder meer Werkhoven en Everdingen vorig jaar tegen RTV Utrecht over de sluiting van de pinautomaat in het dorp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.