Stichting Ruben en Julian neemt afstand van ex-voorzitter

ZEIST - De stichting RuJu neemt afstand van de ex-voorzitter die geld uit de kas van de stichting heeft verduisterd. De twee overgebleven bestuursleden schrijven in een persbericht dat ze betreuren wat er is gebeurd en zeggen nog steeds te werken aan een monument voor de vermoorde broertjes Ruben en Julian.
RTV Utrecht maakte woensdag bekend dat voormalig voorzitter Remco M. drieduizend euro uit de kas heeft gestolen en daar inmiddels ook voor is veroordeeld. In januari zei het stichtingsbestuur nog dat M. zijn functie vanwege privéomstandigheden neerlegde en dat zijn aftreden niets met het reilen en zeilen van de stichting te maken had.
M. blijft ondanks zijn veroordeling ontkennen, maar donateurs en ook vrienden zijn het vertrouwen in hem volledig kwijt. Zo vertelt Remco van Meenen dat hij onmiddellijk zijn vriendschap met M. heeft opgezegd na het horen over de fraude.
Van Meenen zocht samen met M. dagenlang in de bossen naar Ruben en Julian, organiseerde de benefietwedstrijd tussen Lucky Ajax en het RTL Sterrenteam en raakte uiteindelijk bevriend met M.
Hij had nooit verwacht dat zijn naamgenoot zoiets zou doen. "Ik vind het vooral erg dat je zo iemand je vertrouwen hebt gegeven en dat hij daar op deze manier misbruik van maakt", zegt hij. "Ook ben ik bang dat mensen nu het idee krijgen dat de stichting RuJu niet te vertrouwen is, maar dat is niet het geval."
Van Meenen hoopt dat het uiteindelijk alsnog lukt om het monument voor Ruben en Julian op te richten.

Stichting neemt afstand van Remco M.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.