Meeste huizen verkocht in provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - In augustus zijn landelijk 23,6 procent meer woningen verkocht dan in dezelfde maand een jaar geleden. In de provincie Utrecht werden de meeste huizen verkocht. Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster woensdag heeft gepubliceerd.
In totaal kregen 12.328 woningen een nieuwe eigenaar. Dat waren er wel 11,2 procent minder dan in de voorgaande maand juli. Toen registreerde het Kadaster 13.883 verkochte woningen.
Het is de achtste maand op rij waarin ten opzichte van een jaar geleden meer woningen zijn verkocht. Van maand op maand was dit jaar tot nu alleen sprake van een daling in juni en augustus.
De stijging van het aantal verkochte woningen op jaarbasis in augustus deed zich voor bij alle woningtypen. De verkoop van appartementen steeg het meest met bijna dertig procent. Bij 2-onder-1-kapwoningen is de stijging het minst groot met 15,6 procent.
Op Drenthe na werden in augustus in alle provincies meer woningen verkocht dan een jaar geleden. Koploper is Utrecht, met een stijging van 37 procent.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.