Qbuzz op vingers getikt vanwege haastige chauffeurs

UTRECHT - Bussen van het Utrechtse Qbuzz rijden vaak te vroeg weg bij een halte, waardoor reizigers hun bus missen. Dat blijkt uit gegevens die Bestuur Regio Utrecht (BRU) naar buiten brengt. De vervoersautoriteit geeft een waarschuwing af.
Ruim een kwart van de bussen reed in de eerste helft van het jaar te vroeg weg bij de halte. In januari 2013 ging het beter, toen slechts 12 procent te vroeg wegreed. In 2013 was een andere vervoerder, Connexxion, nog verantwoordelijk voor de bussen in Utrecht.
Te vroeg wegrijden is volgens de BRU een doodzonde. "Een bus die al weg is, is veel vervelender dan een bus die te laat komt. Liever tien bussen te laat dan eentje die al weg is", vertelt woordvoerder Renske Bakker.

VERBETERINGEN

Van te haastige chauffeurs is geen sprake, zegt Qbuzz op Twitter. De 'technische' ondersteuning was onvoldoende en wordt aangepast. Het zou gaan om een 'maak je klaar'-signaal, dat 20 seconden voor vertrektijd wordt afgegeven.
BRU heeft als uiterste pressiemiddel de mogelijkheid om boetes op te leggen. Bakker verwacht niet dat het zover komt. "Daar gaan we niet vanuit."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.