Stichting Ruben en Julian: Wij hebben correct gehandeld

ZEIST - De bestuursleden van Stichting RuJu vinden dat ze adequaat hebben gereageerd op de greep die de voormalig voorzitter uit de kas heeft gedaan en dat hen niks te verwijten valt. Dat zegt de stichting in een verklaring op de eigen Facebookpagina.
Uit onderzoek van RTV Utrecht blijkt dat toenmalig voorzitter Remco M. tussen oktober 2013 en januari 2014 drieduizend euro heeft gestolen van de stichting. Hij zat in geldnood vanwege een verbouwing aan zijn huis.
Toen de overige bestuursleden de fraude ontdekten, deden ze aangifte en zetten ze M. uit de stichting. Inmiddels is M. veroordeeld.
Dinsdagavond nog wilde het stichtingsbestuur "wegens omstandigheden" geen commentaar geven. Maar woensdag plaatste de stichting de volgende verklaring op Facebook.

VERKLARING

"Woensdag zijn er berichten in de media verschenen over verduistering door de voormalige voorzitter van de Stichting RuJu.

Het bestuur van stichting RuJu betreurt de situatie welke is ontstaan, echter hebben wij besloten in het belang van de stichting en het monument om het op deze manier te benaderen.

Als stichting hebben wij adequaat gehandeld, en onze focus en doelstelling is nog steeds het realiseren van het landelijk monument ter nagedachtenis aan alle kinderen die door huiselijk geweld om het leven zijn gekomen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.