Man doodgeschoten in Amersfoort

Amersfoort - In de nacht van zondag 30 november op maandag 1 december rond 02.45 uur werd de 38-jarige Samir Jabli doodgeschoten in zijn auto op de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort. Jabli was een bekende van de politie. Het onderzoek is in volle gang en de politie is dringend op zoek naar getuigen.
Vlak na de moord wordt rond 03.00 uur een BMW 5-serie Touring (stationwagen) brandend en zonder kentekenplaten aangetroffen op de Abel Tasmanlaan in Baarn. De mogelijkheid bestaat dat dit de vluchtauto van de dader(s) is.
De BMW is op 4 februari gestolen in Rotterdam en had oorspronkelijk het kenteken 62-XK-LP. Als dit de auto van de daders is, zou het heel goed kunnen dat de BMW rond het tijdstip van de schietpartij is gezien op of in de omgeving van de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort. Het kan zijn dat het kenteken er nog op zat, maar het kan ook zijn dat er een andere of geen kentekenplaten op zaten.
De politie is dringend op zoek naar getuigen en mensen die meer weten over het motief van deze moord.
De vragen op een rij:
- Wie heeft gezien dat Samir Jabli is beschoten is in zijn auto op de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort?
- Wie heeft de daders zien vluchten?
- Wie heeft gezien dat rond 03.00 uur een BMW in brand is gestoken op de Abel Tasmanlaan in Baarn en wie heeft gezien hoe de daders daarna zijn gevlucht?
- Wie weet waar de BMW met of zonder het kenteken 62-XK-LP heeft gereden sinds hij op 4 februari is gestolen in Rotterdam? En wie heeft erin gereden?
- Wie heeft de BMW zien rijden voor, tijdens of na de schietpartij in Amersfoort?
- Wie heeft de BMW zien rijden tussen Amersfoort en Baarn, bijvoorbeeld op de A1, A28, N199 of N221?
De politie kan alle informatie, dus ook het kleinste detail, heel goed gebruiken. Bel met uw tips naar de gratis tiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan naar het gratis nummer 0800-7000 en u kunt ook terecht bij het Team Nationale Criminele Inlichtingen op 079-345 8 999.
Uitzending 3 december 2014
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.